28 maj 2009

Amnesty startar ny kampanj

Amnesty startar ny kampanj
Den 28 maj startar Amnesty en ny kampanj: Fattigdom - en rättighetsfråga. Minst 963 miljoner människor går och lägger sig hungriga varje kväll. Över en miljard människor lever i slum och 1,3 miljarder människor saknar tillgång till grundläggande sjukvård. Att bekämpa fattigdom måste gå via respekten för mänskliga rättigheter.

Amnesty uppmärksammar detta genom en manifestation utanför riksdagshuset i Stockholm torsdag 28 maj och genom en nationell aktionsdag med manifestationer i över 30 svenska städer lördagen 30 maj.

Läs mer: www.amnesty.se/nuvetdu

Fira mammor världen över på mors dag

Nu på söndag, den 31 maj, är det mors dag. Vill du fira någon här hemma och samtidigt vara med i kampen för barn och deras mammor världen över? Handla presenter i UNICEFs gåvoshop så ger vi dem till de barn som verkligen behöver dem. Som tack får du ett gåvobevis att ge bort.
Här är några presenter du kan ge bort:
· 200 doser poliovaccin Polio sprids via smutsigt vatten och drabbar barn oftare än vuxna. För att ett barn ska få ett fullgott skydd krävs tre doser. 313 kr.
· Bebisvåg Ett av de bästa sätten att förebygga undernäring hos barn är att hålla koll på deras viktuppgång och utveckling. 330 kr.
· 500 påsar sockersaltlösning Varje dag dör 4 000 barn efter att ha druckit orent vatten. Det är fler dödsfall än vad som orsakas av krig och konflikter. Med hjälp av sockersaltlösning kan det förhindras. 650 kr.
Var med och kämpa för mammor och deras barn världen över. Handla i gåvoshopen nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar