27 juni 2010

Fantastiska Kolmården!

Alltså Skansen kan ju slänga sig i väggen med sin osynliga järv! Det har jag säkert skrivit förr, men det tål att upprepas. Kolmården är såååå bra!
Tusen tack mamma & pappa, det var toppen!

Kalle har väntat i ett år på den här utflykten. Han frågade om vi var framme när vi var i Kungens Kurva. Han hade inte ens tid att se på film!
Ebba däremot fick för första gången se en film i bilen och hade knappt tid att gå ur bilen när vi väl var framme!

I början ser man hjortar och andra djur som vi har här hemma. Kalle har knappt tid att gå fram till gallret, så bråttom har han till de coola djuren.
De coola djuren är lejon, tigrar, noshörningar, björnar, aporna, elefanter (framför allt deras bajs) och snöleoparder. De andra viftar han bort som en fluga på kinden. Been there done that liksom.
När man kommer in på tigrarnas del så hör man morrande i små högtalare. Både syrran och Kalle gjorde nog lite i brallan, själv var man kall som is.... *host*
Vi åt lunch på en restaurang som hette Safari, vi satt som packade sillar och hela stället var fullt med barnfamiljer som härjade. Jag lär mig aldrig. Beställer stor tallrik till båda barnen, men egentligen är de nöjda med salladsbuffén och en macka. Halva drickan hamnar på golvet, ändå fyller jag den till toppen. Gammal hund som inte kan lära sig att sitta här tydligen!

Kalles plan är att i framtiden jobba på Kolmården. Samtalet nedan äger rum mellan far och son.
-Pappa när jag blir stor ska jag jobba här hos lejonen. Då kan du komma och hälsa på. Och om lejonen äter upp dig så ska jag säga "Ajabaja Lejonen, nu får ni ingen mat!".
Att pappan blev uppäten betydde tydligen inte så mycket...

Efter allt kikande i djurparken var det dags för det bästa - Safarin!
Kalle fick åka i mormor & morfars bil. Syrran tyckte att han skulle hålla henne i handen, men han var ju inte ett dugg rädd. Syrran själv hade gärna behövt en hand!
Ebba hade inte tid, Emil i Lönneberga kallade.
Lejonen smög längs bilarna och björnarna likaså. I dessa områden får man inte stanna med bilen. Men sällskapet framför oss hade tydligen inte läst på, de var nämligen upptagna. Med att hångla!! Inte läge när jag har en lejonhane på andra sidan glaset!

Här ser ni lite bilder från dagen, vi tog 279 stycken så några ska ni allt få se!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar