17 april 2010

Konstronda!

Idag har min kära mamma haft öppet hus, det är Sollentunas konstnärer som går ihop till en Konstronda. Tycker det är roligt att vara med på mammas grejer, dels för att hon är så duktig, men också för att träffa folk.
Jag och Ebba packade därför bilen och drog norröver i morse. Killarna var hemma, Kalle hade kalas på schemat och Robert hade fått en uppgift - baka bullar till Ebbas kalas imorgon!
Ebba var lite blyg först men sedan röjde hon runt. Hon åt engelsk konfekt som lämpligen stod i hennes höjd, massa plommon och hon ritade ner hela mammas gästbok!
Sedan förflyttade vi oss uppåt med syrran, vi lekte med vårt gamla dockskåp vilket alltid gör mig så nostalgisk. Min syster som är rädd för trasiga dockor kanske inte tycker det är lika kul... Men vår morfar byggde detta underverk till vår mamma och sedan fick vi det.
Är det inte fint?



När Ebba hade dragit ut ALLA möbler kände hon sig klar med den leken, då gick vi in på doktorsväskan. Ebba är ett mycket ovanligt barn, hon gillar nämligen att gå till doktorn. Ännu mer att leka doktor. Hon slängde snabbt på sig stetoskopet och försvann ner till utställningen. Hon krävde att morfar skulle öppna skjortan och mormor skulle dra ner tröjan så hon kunde lyssna på hjärtat, precis som de gör i Pippifilmen. Mormor och morfar tyckte det var halvkul att strippa bland nya och gamla kunder, men det var ju för konsten skull?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar